12. júna 2024

Crostini s avokádom a jahodami

Túto kombináciu som si nemohla nechať ujsť, keďže na záhrade boli čerstvé, voňavé a šťavnaté jahody. Avokádo má neutrálnu a jemnú chuť a jahody dodajú tomuto jedlu šťavu, sviežosť a úžasnú chuť.
 
 
POTREBUJEME :
 
avokádový základ
 
avokádo
citrónová šťava
soľ
čerstvo mleté korenie
kvapka medu
 
iné
 
čerstvé jahody 
čerstvý tymian
bageta alebo chleba
 

 
PRÍPRAVA :
 
Najskôr si pripravíme avokádovú nátierku - vidličkou roztlačíme avokádo a zmiešame so zvyšnými surovinami (soľ, korenie, citrónová šťava, med), alebo použijeme mixér a všetky suroviny zmixujeme. Vďaka medu si nátierka dlhšie zachová sviežu farbu.

Bagetu pokrájame na plátky a nasucho opečieme.
Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky.

Na opečené plátky bagety rozdelíme avokádovú nátierku, pridáme čerstvé jahody a doplníme čerstvým tymianom. Toastíky sú veľmi chutné, opečené plátky krásne chrumkajú, avokádo dodáva krémovosť, a čerstvé jahody chuť - je to naozaj veľmi vydarená kombinácia chutí.
 
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára