Túto kombináciu som si nemohla nechať ujsť, keďže na záhrade boli čerstvé, voňavé a šťavnaté jahody. Avokádo má neutrálnu a jemnú chuť a jahody dodajú tomuto jedlu šťavu, sviežosť a úžasnú chuť.
POTREBUJEME :
avokádový základ
avokádo
citrónová šťava
soľ
čerstvo mleté korenie
kvapka medu
iné
čerstvé jahody
čerstvý tymian
bageta alebo chleba
PRÍPRAVA :
Najskôr
si pripravíme avokádovú nátierku - vidličkou
roztlačíme avokádo a zmiešame so zvyšnými surovinami (soľ, korenie,
citrónová šťava, med), alebo použijeme mixér a všetky suroviny zmixujeme. Vďaka medu si nátierka dlhšie zachová sviežu farbu.
Bagetu pokrájame na plátky a nasucho opečieme.
Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky.
Na opečené plátky
bagety rozdelíme avokádovú nátierku, pridáme čerstvé
jahody a doplníme čerstvým tymianom. Toastíky sú veľmi chutné,
opečené plátky krásne chrumkajú, avokádo dodáva krémovosť, a
čerstvé jahody chuť - je to naozaj veľmi vydarená kombinácia chutí.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára