12. júna 2024

Crostini s avokádom, Halloumi syrom a malinami

Milujem nasucho opečené hrianky s rôznymi nátierkami, syrom, zeleninou či ovocím. Najčastejšie ich pripravujem v letných mesiacoch keď je čerstvé ovocie a zelenina, ale pochutíme si na nich aj v zime, keďže dnes už nie je problém ovocie kúpiť počas celého roka. Milujem to chrumkanie opečeného chleba či bagety, krémovosť avokádovej nátierky, sviežu chuť, ktorú dodáva zelenina či ovocie a milujem aj tie farby, ktoré lákajú už-už len sa zahryznúť.


POTREBUJEME :

avokádová nátierka

1-2 zrelé avokáda
citrónovú šťavu z 1/4 citróna
kvapku medu (nemusí byť)
soľ
čerstvo mleté korenie
 
iné
 
syr Halloumi alebo syr podobného typu
čerstvé maliny
čerstvé bylinky na ozdobu
bagetu, sendvič alebo chleba
 

 
PRÍPRAVA :
 
Najskôr si pripravíme avokádovú nátierku tak, že zmixujeme alebo vidličkou rozmačkáme avokádo a zmiešame so zvyšnými surovinami (soľ, korenie, citrónová šťava, med). Med je možno netypická prísada, ale vďaka nemu si nátierka dlhšie zachová sviežu farbu a používa sa ho naozaj iba kvapka (1/2 ČL).

Plátky chleba alebo bagety nasucho opečieme. V tomto recepte som použila veku s nižším obsahom sacharidov, ktorú som objavila v Kauflande a je naozaj chutná. 
 
Syr Halloumi alebo podobný typ syra (ja som použila cyperský syr s chilli) nakrájame na plátky hrubé cca 1/2 cm a opečieme na grilovacej alebo inej panvici. Tento typ syra sa opeká veľmi dobre, nerozteká sa a udrží si svoj tvar. Zvyčajne opekám na suchej rozohriatej panvici s nepriľnavým povrchom, prípadne môžete panvicu zľahka potrieť olejom.

Maliny umyjeme, osušíme a prekrojíme po dĺžke na polovice, ak máte mini maliny môžete ich použiť celé.

Na opečené plátky bagety alebo chleba natrieme nátierku, pridáme opečený syr, čerstvé maliny a dozdobíme čerstvými bylinkami. Toastíky sú veľmi chutné, opečené plátky krásne chrumkajú, avokádo dodáva krémovosť, syr slanosť a maliny sviežosť - je to naozaj veľmi vydarená kombinácia chutí.
 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára