Občas sa mi stáva, že Fetu nestíham minút v jej expiračnej dobe, pretože je to chuťovo výrazný syr a zvyknem ho používať v menšom množstve. Naposledy som si priviezla Fetu priamo z Grécka, tak aby nevyšla nazmar rozmýšľala som čo s ňou. Napadla ma nátierka.
Feta v kombinácii s Lučinou a olivovým olejom zjemnie a nátierka dostane jemnejšiu chuť. S paradajkami, olivami a čerstvým tymiánom, na chrumkavej bagete či čerstvom chlebíku chutí veľmi lahodne.
POTREBUJEME :
150 g Feta
50-70 g Lučina (neochutená)
1-2 PL olivový olej
1 ČL citrónová šťava
citrónová kôra (nemusí byť)
soľ
čerstvo mleté čierne alebo farebné korenie
PRÍPRAVA :
Všetky suroviny (Fetu rozdrobíme) zmixujeme do hladkej konzistencie. Dá sa jesť aj hneď, ale je lepšie ak v chladničke (v uzatvorenej nádobe) trocha stuhne a chute sa prepoja.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára