Priznám sa, že ja Tiramisu ani podobné "krémoidné" dezerty nemám vôbec rada. Ale bolo treba zrecyklovať dozreté banány, ktoré u nás nikto nemá rád, tak som zvolila tento dezert, pretože som chcela vyskúšať túto kombináciu a aj preto, že sa mi nechcelo pripravovať pečený dezert.
Postup je rovnaký ako pri klasickom Tiramisu. Ako prvú uvaríme kávu, do uvarenej pridáme Amaretto (mandľový likér, prípadne rum). Necháme vychladnúť. Pokiaľ káva chladne pripravíme krém - vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme Mascarpone, smotanu a nakoniec 2 popučené banány.
Zvyšné banány pokrájame na
kolieska hrubé asi 3 mm. A môžeme vrstviť. Prvá ide vrstva piškót namočených do zmesi kávy a
Amaretta, vrstva krému, vrstva na kolieska pokrájaných banánov (alebo banánov a malín), opäť vrstva krému, znovu piškóty namočené v kávovo-Amarettovej
zmesi, navrch tenšia vrstva krému a nakoniec posypeme husto kakaom. A necháme
stuhnúť v chladničke - najlepšie cez noc.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára