25. januára 2022

Kuracie stehienka s jednoduchou kurkumovo-citrónovou omáčkou

Čím som staršia, tým radšej mám tieto na prípravu jednoduché ale chutné recepty. Tento recept som mala už veľmi dávno uložený v telefóne a našla som ho viac-menej náhodou, ale výsledok ma veľmi milo prekvapil - bolo to veľmi chutné papaníčko. 
 

POTREBUJEME :
 
kuracie stehienka (ja som použila horné)
soľ
korenie
kurkumu
olej
 
na omáčku : 

1-2 PL maslo
1-2 ks šalotka
smotanu (sladkú, na varenie alebo kyslú)
1-2 PL sójovú omáčku
trocha vody
kurkumu
šťavu z 1/4 citróna, alebo podľa chuti
 
PRÍPRAVA :
 
Stehienka umyjeme, osušíme, ochutíme soľou, korením a kurkumou a na rozohriatom oleji sprudka orestujeme z oboch strán. Preložíme na pekáč aj s výpekom (výhodou je panvica, ktorá je vhodná aj na použitie do rúry) a upečieme do mäkka - mne to trvalo asi 35 minút, na 185°C. Ak použijete celé stehná doba pečenia bude dlhšia.

Po upečení vyberieme z rúry, mäso odložíme bokom, do výpeku pridáme maslo, nadrobno pokrájanú šalotku a orestujeme. Pridáme trošku vody, 1-2 PL sójovej omáčky, smotanu, kurkumu a citrónovú šťavu, necháme prevariť, v prípade potreby zredukovať a podávame. Ja som použila zemiaky, ale myslím si, že ryža bude lepšia voľba, prípadne cestovina.
 
 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára