Tento recept vznikol náhodou. Zostala mi menšia polovica balenia lístkového cesta, tak som sa rozhodla pripraviť klasické lístkové slimáčiky. Ale vďaka plátkovému syru, ktorý som použila sa mi nepodarilo zarolovať slimáčiky tak na pevno, ako by som si priala - v strede vznikol veľký nepekný otvor. A v tom ma napadlo, že mám v chladničke plnené olivy, tak som nimi tento otvor vyplnila a vznikli tieto milé mini chuťovky.
POTREBUJEME :
lístkové cesto
kečup alebo paradajkový pretlak
šunku
syr
olivy
vajíčko na potretie
sušené oregano
soľ
čerstvo mleté korenie
sezamové semienka (voliteľné)
čerstvý tymian na ozdobu (voliteľné)
iné
pekáč
papier na pečenie
mašlovačka
PRÍPRAVA :
Postup je veľmi jednoduchý a rovnaký ako pri klasických slimáčikoch, len použijeme polovičné množstvo lístkového cesta, aby sme docielili menšiu veľkosť slimáčikov. Cesto potrieme kečupom alebo paradajkovým pretlakom, zľahka ochutíme sušeným oreganom, rozložíme plátky šunky a plátky syra, zrolujeme, pokrájame na kúsky hrubé cca 1 - 1,5 cm, rozložíme ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie, ak sa krájaním sploštili vytvarujeme ich do tvaru kruhu a do stredu každého kolieska vložíme po jednej olive.
Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, ktoré ochutíme soľou a korením. Môžete ale nemusíte posypať sezamovými semienkami. Takto pripravený pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 190-200°C a slimáčiky pečieme pokiaľ cesto nechytí zlatistú farbu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára