29. októbra 2023

Plnené datle v slaninovom kabátiku

Slivky obalené v slanine pozná snáď každý. Mne zvýšilo zopár Medjool datlí, tak som tentoraz vyskúšala naplniť, obaliť slaninou a opiecť práve datle. A musím povedať, že som bola veľmi milo prekvapená - chutili výborne, hádam boli ešte lepšie ako tradične používané slivky.


Postup je veľmi jednoduchý - z datlí (treba použiť väčšie datle - napríklad Medjool) som vybrala kôstku,otvor som zľahka prstami rozšírila, naplnila kúskom Nivy, obalila slaninou a opiekla na panvici do chrumkava - môžete samozrejme opiecť aj v rúre. 
 
 
Najlepšie chutia teplé, ale nebojte sa, vychladnúť nebudú mať čas, pretože sú výborné.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára