3. augusta 2022

Avokádo s krevetkami

Jeden z receptov "čo dom a chladnička dali". Potrebovala som pripraviť rýchle jedlo, tak som prelustrovala špajzu a chladničku a nakoniec vznikla táto rýchla večera. Ak máte radi krevety aj avokádo tak si pochutíte, rovnako ako ja.
 
 
POTREBUJEME (na 1 porciu) :
 
1 menšie zrelé avokádo
10 mrazených predvarených kreviet 
2 strúčiky cesnaku
1 PL olivový olej
1 ČL citrónová alebo limetová šťava
soľ
čerstvo mleté korenie (čierne alebo farebné)
čerstvá koriandrová alebo petržlenová vňať
chlieb alebo bagetu

 
PRÍPRAVA :
 
Krevety vyberieme z mrazničky, zalejeme studenou vodou a necháme povoliť - trvá to tak 10-15 minút.  

Pokiaľ sa krevety rozmrazujú pripravíme si nátierku z avokáda - vyberieme dužinu, vidličkou rozmačkáme, pridáme citrusovú šťavu, prelisovaný cesnak (1 väčší strúčik), soľ a korenie podľa chuti, a dobre vymiešame.

Rozohrejeme panvicu, krevety scedíme a osušíme, na panvicu dáme olej, pridáme druhý dlaňou alebo nožom rozpučený strúčik cesnaku, keď cesnak zavonia pridáme krevety a z oboch strán ich rýchlo opečieme - neopekáme príliš dlho, zostanú gumové a tuhé, stačia im tak 3-4 minúty. 

Nátierku podávame s krevetami, posypané posekanou čerstvou vňaťou a opečenými plátkami chleba alebo bagety, prípadne s chrumkavou čerstvou bagetou - podľa chuti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára