Ja kombináciu ovocia a mäsa môžem, dokonca si dovolím tvrdiť, že pri vhodne zvolenej kombinácii mi chutí viac ako klasika. Pri tomto recepte som bola veľmi zvedavá na výsledná chuť mäska. V minulosti som robila iným spôsobom kuracie prsia s citrónom a výsledkom bola svieža citrónová chuť. Pri tomto recepte bola prekvapivo výsledná chuť veľmi jemná, citrusy takmer ani nebolo cítiť, ale mäsko bolo šťavnaté a krehké.
POTREBUJEME (na 2 porcie) :
2 kusy kuracie prsia
1/2 citrón
1/2 pomaranč
1/2 grapefruit
1 PL olivový olej
1-2 PL med (podľa chuti)
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne alebo farebné korenie podľa chuti
2-3 cm čerstvý zázvor
čerstvý tymián
papier na pečenie
povrázok
PRÍPRAVA :
Pripravíme si suroviny na vaničky.
Umyté
a osušené prsia zvrchu narežeme. Citrusy, ideálne v bio kvalite dobre umyjeme a pokrájame na tenké
kolieska, zázvor očistíme a postrúhame na jemno, šťavu zachytíme. Bylinky (tymián)
umyjeme.
Z papiera na pečenie urobíme vaničky ako sú na obrázku, do ktorých na spodok dáme citrusy, zázvor a tymian, navrch položíme mäsko rezmi navrch.
Z papiera na pečenie urobíme vaničky ako sú na obrázku, do ktorých na spodok dáme citrusy, zázvor a tymian, navrch položíme mäsko rezmi navrch.
Polejeme
zálievkou, ktorú pripravíme z olivového oleja, medu, šťavy citrusov, zázvorovej šťavy, soli a korenia.

Pečieme v rúre zohriatej na 185°C cca 20-25 minút, podľa hrúbky mäsa. Prílohu dáme podľa chuti. Za mňa asi najviac sa bude hodiť ryža alebo quinoa, ja som na večeru mala len so šalátom, ku ktorému som pridala vyfiletované plátky pomaranča a dresing s pomarančovou šťavou.




Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára