27. mája 2023

Hrianky s Fetou a pečenými jahodami

Kombináciu syra a ovocia mám veľmi rada. A keďže v záhrade konečne dozreli prvé tohtoročné jahody, musela som z nich pripraviť nejakú chuťovku. Voľba padla práve na túto kombináciu, ktorá je naozaj výborná. Pečené jahody, ochutené balzamikovou redukciou a medom majú úžasnú chuť a k slanému syru sa perfektne hodia - jednoducho nebíčko v ústach. 


POTREBUJEME (na cca 2-3 porcie) :

100 g syr Feta
1 PL panenský olivový olej
1-2 PL hustý biely neochutený jogurt
čerstvo mleté čierne alebo farebné korenie
cca 10 ks čerstvé jahody
1 PL balzamiková redukcia
1-2 ČL med
čerstvá bazalka

PRÍPRAVA :

Najskôr si pripravíme syrovú nátierku - vymixujeme pomrvenú Fetu, olivový  olej, jogurt a korenie na hladkú zmes a dáme do chladničky schladiť aspoň na 30 minút.
 
Jahody umyjeme, očistíme od stopiek, pokrájame (na plátky alebo polovice, či štvrtiny), uložíme na panvicu vystlanú papierom na pečenie, pokvapkáme balzamikovou redukciou a medom a opečieme z oboch strán, necháme vychladnúť. Na suchej panvici opečieme na plátky pokrájanú bagetu alebo chlebík, necháme vychladnúť. 
 
Následne na plátky natrieme nátierku, uložíme jahody a posypeme sekanou bazalkou, a potom už len vychutnávame túto skvostnú kombináciu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára