Avokádovú nátierku sme si veľmi obľúbili a robievam ju často v rôznych verziách. Naposledy som pridala k avokádu bryndzu a výsledkom bola lahodná nátierka. Takže sa nebojte experimentovať, samotné avokádo má nevýraznú chuť, preto ho môžete dochutiť podľa svojich predstáv.
POTREBUJEME (na dve menšie porcie) :
1 menšie avokádo
30-40 g bryndza
1 malý strúčik cesnaku
soľ
čerstvo mleté korenie (používam farebné)
trocha citrónovej šťavy
kvapka medu (asi 1/4 - 1/2 ČL)
1 PL hustý biely neochutený jogurt
PRÍPRAVA :
Príprava je veľmi rýchla - všetky suroviny jednoducho rozmixujeme na hladkú nadýchanú zmes. Nám nátierka najviac chutí na nasucho opečených plátkoch bagety alebo nasucho opečenom chlebíku, ale výborná bude aj s chrumkavou čerstvou bagetou či čerstvým chlebíkom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára