Zopár slnečných dní, keď teplota vystúpila až takmer na 30°C ma prinútilo prepnúť aj v kuchyni na letnú vlnu a ako prvá mi prišla na chuť práve táto kombinácia. Je to iba jednoduché jedlo, ale veľmi chutné a osviežujúce, ako stvorené na horúce letné dni. V lete, keď budete mať rajčinky dozreté na slniečku, to bude chuťovo dokonalé, ale aj so cherry rajčinkami z obchodu to bolo mňamózne.
POTREBUJEME :
bagetu
cherry paradajky
olivový olej
šalotka
cesnak
soľ
korenie
čerstvá bazalka
balzamiková redukcia
parmezán
PRÍPRAVA :
Ja
som použila čo dom dal, a to bola špaldová mini bagetka, ale môžete použiť aj chlebík či iné
pečivo podľa chuti. Bagetku som prekrojila po dĺžke na polovicu a
opražila som ju nasucho na panvici z oboch strán.
Na oblohu som
pokrájala sladké cherry paradajky na kúsky, polovicu som kratučko (2-3
minúty) orestovala na kvapke olivového oleja, kvôli zvýrazneniu chuti
(čerstvé rajčinky zo záhrady môžete použiť surové), pridala som nadrobno
pokrájanú šalotku a cesnak, trocha olivového oleja, ochutila som zľahka
soľou a korením, pridala som pokrájané listy čerstvej bazalky a trocha
balzamikovej redukcie, toto všetko som premiešala a rozdelila na opečenú
bagetku. Navrch som dala surové kúsky rajčiniek, čerstvú bazalku a pár
hoblín parmezánu. A máme hotovo
.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára