12. mája 2025

Bruschetta so cherry rajčinkami a bazalkou

Zopár slnečných dní, keď teplota vystúpila až takmer na 30°C ma prinútilo prepnúť aj v kuchyni na letnú vlnu a ako prvá mi prišla na chuť práve táto kombinácia. Je to iba jednoduché jedlo, ale veľmi chutné a osviežujúce, ako stvorené na horúce letné dni. V lete, keď budete mať rajčinky dozreté na slniečku, to bude chuťovo dokonalé, ale aj so cherry rajčinkami z obchodu to bolo mňamózne.


POTREBUJEME :
 
bagetu
cherry paradajky 
olivový olej
šalotka
cesnak
soľ
korenie
čerstvá bazalka
balzamiková redukcia
parmezán
 
PRÍPRAVA :
 
Ja som použila čo dom dal, a to bola špaldová mini bagetka, ale môžete použiť aj chlebík či iné pečivo podľa chuti. Bagetku som prekrojila po dĺžke na polovicu a opražila som ju nasucho na panvici z oboch strán. 
 
Na oblohu som pokrájala sladké cherry paradajky na kúsky, polovicu som kratučko (2-3 minúty) orestovala na kvapke olivového oleja, kvôli zvýrazneniu chuti (čerstvé rajčinky zo záhrady môžete použiť surové), pridala som nadrobno pokrájanú šalotku a cesnak, trocha olivového oleja, ochutila som zľahka soľou a korením, pridala som pokrájané listy čerstvej bazalky a trocha balzamikovej redukcie, toto všetko som premiešala a rozdelila na opečenú bagetku. Navrch som dala surové kúsky rajčiniek, čerstvú bazalku a pár hoblín parmezánu. A máme hotovo 😉 .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára